PRØV GRATIS I 30 DAGE

Website malware scanner

Bliv fuld beskyttet mod ondsindede handlinger bl.a. malware med Northguard antivirus - Forsvarer mod vira, ransomware, og vi giver tryghedsgaranti. Bedst bedømte på Trustpilot.

Fornavn er påkrævet

Efternavn er påkrævet

Indtast venligst en gyldig email

Telefonnummer påkrævet. Indtastes uden +45

Accept er påkrævet

Website malware scanner

Det er vigtigt at beskytte sig optimalt mod malware, da malware kan lede til beskadigede computerdele eller økonomisk kriminalitet gennem identitetstyveri. Når man besøger websites, er der en risiko for at få malware, og derfor kan det være en god idé med en website malware scanner.

Selvom du har en website malware scanner, er det dog ikke nødvendigvis nok. Det er ikke kun gennem websites, at du får malware – det kan også være gennem din mail. Derfor bør du hente et antivirus system, som fanger malware, uanset om du benytter websites eller din mail.

Hos Northguard kan vi tilbyde netop det. Vi kan tilbyde et antivirus program, som er designet til at fange malwares, uanset om du benytter websites eller din mail. Du kan helt gratis i en prøveperiode få lov at se vores produkt an, inden du vælger at købe. Naturligvis med alle de funktioner, som den købte versioner indeholder. Vi vil i denne artikel give indsigt i, hvorfor det kan være en god idé med en website malware scanner, og hvad du kan gøre for at undgå websites med malware.

Hvad er en website malware scanner?

En website malware scanner er en applikation, som udfører et check for malware, når du besøger en hjemmeside. Det kan være en tilføjelse i din browser, men det kan også være, at du har et antivirus program, som tilføjer en website malware scanner, når du har installeret det.

Denne scanner kører så en scan af hjemmesiden, inden du benytter den, så du kan være sikker på, at du ikke får malware af at bruge den. Det er altid en god idé, men du skal sikre dig, at den ikke har komplikationer med dit antivirus program, da forskellige typer af antivirus på din computer ikke altid kan arbejde så godt sammen. En website malware scanner er nemlig også en slags antivirus program.

Hvad er malware, og hvorfor er det farligt?

Malware står for malicious software, ondsindet software, og det er et stykke softwarekode, som går ind og inficerer din computer. Som udgangspunkt er det med to formål, at hackeren ønsker at inficere din computer:

  • For at stjæle og udnytte dine personlige oplysninger, hovedsageligt kreditinformationer
  • For at ødelægge dele af din computer i et eventuelt testforsøg

Man kan spørge sig selv, hvad hackere får ud af at ødelægge din computer, men det bedste svar, vi kan give dig, er, at de godt kan lide at se deres kode gå ind og have stor effekt på andre. Derfor er den mest udbredte type af malware også den, som går ind og stjæler dine oplysning med henblik på økonomisk kriminalitet.

Her kan det eksempelvis være, at en keylogger går ind og sætter sig på din computer, så alle de ting, som du skriver på dit tastatur, bliver sendt videre til hackeren. Herved kan personen bruge dine informationer til at logge ind. Derfor kan det blandt andet være en god idé med en website malware scanner.

Hvordan undgår man websites med malware?

Kort sagt handler det bare om, at du skal forhold dig kritisk til, hvad du åbner. Vi kommer her med nogle gode råd til, hvad du bør kigge på, når du skal vurdere en hjemmesides legitimitet, inden du vælger at downloade noget fra den:

  • Fandt du den højt eller lavt på Google? Google belønner websites, der giver god brugeroplevelse, med høje placeringer i deres algoritme, og derfor kan du som udgangspunkt stole mere på højtrangerede websites end lavtrangerede websites.
  • Ser hjemmesiden professionel ud? Hvis teksten virker som en dårlig Google oversættelse, så bør du holde dig fra den. Hackere er gode til at kode, men de er ikke altid lige skarpe i copywriting. Hvis grafikken ovenikøbet heller ikke spiller, så tag det med i din vurdering.
  • Forsøger siden kraftigt at få dig til at downloade? Hvis der er et stort fokus på at få dig til at downloade deres filer, så virker det en smule desperat og måske også for godt til at være sandt.
  • Kommer der et væld af pop-up vinduer? Dette er altid et dårligt tegn, og du bør lukke siden, hvis det er tilfældet.

Hos Northguard vil vi gerne hjælpe dig med antivirus, der beskytter dig mod malware, hvis du gerne vil være helt sikker på, at du ikke får malware på din computer. Det kan nemlig have store konsekvenser, hvis du ikke benytter antivirus, også selvom du benytter en website malware scanner.