PRØV GRATIS i 30 DAGE

Virus på iPhone

Få den ultimative beskyttelse med antivirus til din iPhone - Forsvarer mod vira, ransomware, og vi giver tryghedsgaranti. Bedst bedømte på Trustpilot.

Fornavn er påkrævet

Efternavn er påkrævet

Indtast venligst en gyldig email

Telefonnummer påkrævet. Indtastes uden +45

Accept er påkrævet

Virus på iPhone

iPhones hører til blandt de sikreste smartphones på markedet. Apple, der står bag de populære smartphones, har nemlig investeret milliarder af kroner i avancerede sikkerhedsløsninger, der skal gøre det svært for uvedkommende at placere virus og malware på brugernes enheder. Eksempelvis er det på iPhones kun muligt at downloade apps via App Store, og da alle programmerne sikkerhedstjekkes grundigt, inden de udgives, er risikoen for virus og malware meget lille.

Virus på iPhone kan dog forekomme, og derfor er det nyttigt at vide, hvordan det forebygges, og hvordan man kan fjerne virussen, når uheldet er ude. Vi gør dig klogere på alt dette nedenfor.

Fjern virus fra iPhone – fire effektive metoder

Uheldet er ude, og din enhed er inficeret med virus. Det kan f.eks. vise sig ved, at din enhed er ekstraordinær langsom, at ingen af dine apps virker, eller at din enhed på anden vis opfører sig underligt. Disse udfordringer kan helt naturligt føre til store frustrationer, men heldigvis er der ofte gode muligheder for at fjerne virussen, så du igen kan få maksimal glæde af din iPhone.

Hvordan fjerner man virus på iPhone? Her er fire gode bud:

 1. Ryd historik og webstedsdata i Safari
 2. Gennemgå dine apps og slet eventuelle mistænkelige apps
 3. Gendan din iPhone fra sikkerhedskopi
 4. Gendan din iPhone til fabriksindstillingerne (nødløsning)

#1 Ryd historik og webstedsdata i Safari

Apple har sørget for, at du trygt kan downloade apps via App Store uden at frygte for, at din iPhone bliver ramt af virus eller malware. Den samme høje sikkerhed er der ikke helt, hvis du besøger mistænkelige hjemmesider via din mobile browser. Hvis du er kommet til at besøge en inficeret hjemmeside, og hvis en virus derigennem har fundet vej til din iPhone, så skal du følge vejledningen herunder.

Sådan gør du:

 1. Åbn Indstillinger
 2. Vælg Safari i menuen
 3. Klik på Ryd historik og webstedsdata
 4. Læs om handlingens betydning og klik på Ryd historik og data

#2 Gennemgå dine apps og slet eventuelle mistænkelige apps

En anden simpel og ofte effektiv metode til at fjerne virus på iPhone er at gennemgå alle de apps, du har installeret på din iPhone, og slette dem, som du ikke mindes at have downloadet. Du kan i samme ombæring med fordel afinstallere de apps, som du har downloadet for nylig, da en af disse potentielt kan være kilden til virusangrebet.

#3 Gendan fra sikkerhedskopi

Sørger du løbende for at sikkerhedskopiere din iPhone, som vi anbefaler, kan du gendanne din enhed fra en tidligere tilstand. Det kan være en effektiv løsning, hvis du de seneste dage eller uger har downloadet mange nye apps og filer ned på din iPhone, og ikke kan gennemskue, hvilken der er kilden til virusproblemet.

Sådan gør du:

 1. Klik på Indstillinger
 2. Klik på Generelt
 3. Klik på Overfør eller nulstil iPhone og derefter Slet alt indhold og alle indstillinger
 4. Tænd din iPhone igen
 5. Følg vejledningen på skærmen
 6. Gendan en sikkerhedskopi fra iCloud eller iTunes

Inden du gør ovenstående, skal du sikre dig, at du har en nyere sikkerhedskopi liggende.

#4 Gendan til fabriksindstillingerne (nødløsning)

Den fjerde løsning er at gendanne din iPhone til fabriksindstillingerne. Denne metode anbefaler vi kun, hvis du har forsøgt dig med alle andre løsninger, og virussen stadig er til stede.

Sådan gør du:

 1. Klik på Indstillinger
 2. Klik på Generelt
 3. Klik på Overfør eller nulstil iPhone og derefter Slet alt indhold og alle indstillinger
 4. Tænd din iPhone igen

Du kan derefter konfigurere din iPhone, som var det en helt ny enhed.

Fjern virus fra iPhone kalender

Er der også begyndt at dukke mystiske aftaler og påmindelser op i din kalender på din iPhone? Så er din iPhone muligvis berørt af kalendervirus eller kalenderspam. Det kan lyde farligt, men det er relativt harmløst og er tilmed let at fjerne.

Sådan fjerner du virus fra iPhone kalender:

 1. Åbn app’en Kalender
 2. Klik på den uønskede og mystiske kalenderbegivenhed
 3. Klik på Afmeld abonnement på denne kalender nederst på skærmen
 4. Klik på Afmeld abonnement

Tips til at undgå iPhone virus i fremtiden

Virus på iPhone er noget, som de færreste oplever. Virus kan dog forekomme, og derfor er det en god idé at forebygge angreb mod netop virus og malware.

Det kan du gøre for at undgå iPhone virus:

 1. Undgå at jailbreake enheden
 2. Installér ikke mistænkelige apps
 3. Besøg ikke mistænkelige hjemmesider
 4. Opdatér jævnligt din iPhones styresystem og apps
 5. Brug et sikkerhedsprogram (f.eks. Northguard Safe Browser)

Northguard Safe Browser sikrer tryg browsing på din iPhone

Hvis du vil minimere risikoen for, at din iPhone bliver ramt af virus, phishing-forsøg og andre uønskede angreb, kan du med fordel downloade en sikkerhedsapp. Vi kan i den anledning præsentere dig for Northguard Safe Browser, som er vores app til bl.a. iPhones. Denne app, der kan downloades via App Store, sikrer, at du kan surfe trygt på nettet.

Programmet advarer dig mod mistænkelige hjemmesider og kan tilmed blokere hjemmesider, der berører emner som stoffer, voksenindhold m.v.