Northguard Security Windows

Her kan du læse mere om de forskellige funktioner og indstillinger som Northguard Security til Windows har.

Northguard Security

Vi anbefaler at man lader programmet køre med standardindstillingerne som der kommer med installationen.

Ønsker du at få en bedre forståelse af dit sikkerhedsprogram, og de mange funktioner, kan du læse mere om de mest almindelige indstillinger på denne side.

Brugsanvisning for avanceret brugere findes nederest på siden.

Er sikkerheden endnu ikke installeret på din Windows computer, kan du finde guide og installations-link til programmet ved at trykke her.

Har du yderligere spørgsmål til dit sikkerhedsprogram kan du kontakte vores support ved at trykke her.

Forside

Når du åbner Northguard Security vil du se forsiden.

Hvis din sikkerhed er sat op korrekt, vil det lille billede af en computer skærm øverst i venstre hjørne have en blå baggrund og hvidt flueben og der vil stå at din beskyttelse nu er aktiv.

På denne side er der flere muligheder og funktioner du kan tilgå.

Læs hvad de forskellige funktioner bruges til længere nede i brugsanvisningerne.

Den første og øverste knap du kan tilgå hedder Detaljer, som omdirigere dig til Meddelelsescenter.

Midt på forsiden er der seks forskellige knapper som der hedder henholdsvis ScanDatabaseopdateringSafe MoneyBeskyttelse af personlige oplysningerForældrekontrol, og Rapporter, som alle omdirigere dig til deres respektive sider.

Under disse seks funktioner finder du en blå knap der hedder Yderligere værktøjer.

Nederst i programmet finder du en linje hvor der er to forskellige ikoner nede i venstre hjørne. Første ikon ligner et tandhjul der omdirigere dig ind til Indstillinger, og næste ikon er et hoved med et headset på der omdirigere dig til Support.
Sidst kan du nede i højre hjørne se om din licens er aktiv, og om hvor lang tid der er tilbage. Tryk her for at tilgå Licensering og se forskellige oplysninger om dit program og licensaftale.

Detaljer

Klikker du på Detaljer bliver du omdirigeret til Meddelelsescenter.
Her vil du kunne se oplysninger omkring din Licensering, Beskyttelse, og Anbefalinger.
Følg gerne eventuelle anbefalinger, og vær opmærksom på at der er et flueben ud for alle punkterne under Beskyttelse.

Scan

På siden Scan finder du seks forskellige punkter du kan tilgå, i venstre side af programmet. Fra toppen og ned hedder de Fuld scanningHurtig scanningSelektiv scanningScanning af eksterne enheder, Jobliste og Scanningstidsplan.

Fuld scanning scanner hele computeren. Vi anbefaler, at du kører en Fuld scanning, umiddelbart efter du har installeret programmet. Bemærk, at dette kan tage et stykke tid.

Hurtig scanning laver en hurtig scanning af objekter, der indlæses med operativsystemet ved opstart. Den tager ikke særligt lang tid.

Selektiv scanning hjælper dig med at scanne individuelle filer, billeder, programmer, mm. Tilføj objekterne eller træk dem direkte over i vinduet for at få dem scannet.

Scanning af eksterne enheder hjælper dig med at scanne USB-stik, eksterne harddiske, og andre enheder du kobler til din computer.

Jobliste fortæller dig om igangværende scanningsopgaver og viser dig nylige scanninger lavet på computeren.

Scanningstidsplan kan hjælpe med automatisk at lave en fuld-, hurtig-, eller sårbarhedsscanning af computeren. Valgmulighederne er manuel, hver dag, alle hverdage, hver weekend, hver uge, og hver måned.

Databaseopdatering

På Databaseopdatering siden kan du se om du har den seneste opdatering. Som standard kontrollerer Northguard Security regelmæssigt, om der findes opdateringspakker, og henter og installere dem automatisk i baggrunden. Du kan også køre en opdatering af databaser og programmoduler manuelt til enhver tid, ved at trykker på Kør opdatering.

Safe Money

Safe Money siden kan du nemt Tilføje websteder som du ønsker at der skal have ekstra beskyttelse på når du tilgår dem. Sider vi anbefaler kan for eksempelvis være din bank, eboks, borger, og hjemmesider hvor du skal købe noget fra.

På denne side kan du også hurtigt og nemt med beskyttet browser tilgå alle de sider du har tilføjet, ved at trykke direkte på webstedets navn i vinduet.

Skærmtastatur kan du slå til her inde, som der kan bruges ved indtastning af koder og personfølsomme oplysninger, hvis man vil være helt sikker på at undgå keyloggere.

Tryk på Sådan fungere det for at få en 3 trins guide der fortæller hvordan du bruger Safe Money.

Beskyttelse af personlige oplysninger

Beskyttelse af personlige oplysninger sørger for, at ingen sporer din adfærd eller indsamle dine data, når du besøger sociale netværk og andre websteder.

Webcam-beskyttelse forhindrer, at du bliver udspioneret via webkameraet.

Privat browsing beskytter mod indsamling af oplysninger om dine aktiviteter på websteder.

Tryk på Sådan fungere det under punkterne, for at se en kort beskrivelse af hvordan det fungere.

Forældrekontrol

Første gang du går ind på Forældrekontrol kan du oprette en adgangskode. Vi anbefaler at du angiver en adgangskode for at forhindre andre brugere i at ændre indstillingerne for Forældrekontrol. Hvis det ikke er nødvendigt kan du trykke Spring over.

På denne side kan du se hver enkelt Microsoft Windows-konto på enheden. Hvis du vil oprette en ny konto skal du bruge Kontrolpanel i Microsoft Windows.

Du kan ud fra hver bruger Konfigurere restriktioner, hvor du får valgmulighederne ComputerProgrammerInternetKontrol af indhold, og Detaljer… ude i venstre side af vinduet.

Under Computer kan du blokere adgang for brug af computeren i både Hverdage og Weekender, på specifikke tidspunkter. Dette kan bruges hvis du gerne vil have begrænsning på dine børns brug af computerne, hvis de for eksempel har tidspunkt hvor de ikke må spille computerspil. Du kan også vælge at sætte en midlertidig Pause hvor brugeren ikke kan logge ind.

Under Programmer kan du Blokere spil ud fra indhold, alt efter hvor gammel dit barn er og om barnet har lov til at spille spil med specifikke voksenkategorier, fx Vold, Grimt sprog, Eksplicitte sexscener, mm.
Begræns brug af programmer som du selv vælger under knappen Indstillinger på det samme vindue.

Under Internet kan du sætte en Begrænsning af internetadgang, hvis dit barn for eksempel kun må være på internettet i et specifikt antal timer om dagen eller weekenden.
Kontrollér surfing på nettet ved at Aktivere sikker søgning og Bloker adgang til websteder ud fra udvalgte kategorier som du selv vælger, så dit barn for eksempel ikke kommer ind på hjemmesider med voksenindhold.
Du kan også vælge at Blokere adgang til alle websteder, og så manuelt Administrer undtagelser, så du ved helt præcist hvad dit barn kan tilgå.
Du kan også vælge at Blokere filhentninger af alle filtyper, så du er sikker på dit barn ikke installere noget ned på computeren du ikke ønsker, eller der kan indholde virus.

Under Kontrol af indhold kan du blokere for overførsel af brugerens personlige data til tredjeparter. Personlige data omfatter kreditkortnumre, hjemmeadresser og andre fortrolige oplysninger.

Under Detaljer… får du en Indholdskontrol rapport ud for den enkelte bruger.

Yderligere finder du i starten af Forældrekontrol siden en knap hvor du hurtigt kan Aktivere eller Deaktivere kontrollen ud fra hver bruger.

Tryk på Vis rapport ud fra hver bruger, for at se deres forbrug af computeren og de indstillinger du har sat op ud for hver enkelte.

Rapporter

På siden Rapporter får du et fuldt billede af forskellige scanninger og objekter der potentielt er fjernet. Du kan i toppen vælge tidsperioden af rapporten, samt se en mere Detaljeret rapport.

De Detaljerede rapporter giver dig fuldt overblik over hvad Northguard Security foretager sig på din computer.

Yderligere værkstøjer

Inde i Værktøjer finder man 4 forskellige valgmuligheder i venstre side af vinduet. De hedder henholdvis SikkerhedMit netværkAdministrér programmer, og Rens og  optimér.

Under Sikkerhed er den første funktion Beskyttelse i skyen. Denne funktion bruger en skybaseret database til at registrere fare med det samme.
Næste funktion er Karantæne som viser filer der er blevet slettet eller ændret under desinficering. Disse backup-kopier gemmes i et særligt sikkert format og udgør ikke en trussel.
Sidste funktion under Sikkerhed er Skærmtastatur der kan slåes til, og efterfølgende kan bruges ved indtastning af koder og personfølsomme oplysninger, hvis man vil være helt sikker på at undgå keyloggere.

Mit netværk indeholder Netværksovervågning som viser Netværksaktiviteten på din enhed.

Administrér programmer hjælper med at holde styr på dine installerede programmer på computeren. Her finder du blandt andet Software Updater som du kan bruge til at scanne programmerne for nye opdateringer, og holde dem ajour.
Program kontrol overvåger dine programmer og blokerer farlige aktiviteter.
Hvis du aktivere Tilstanden Pålideligt program, er det kun kendte programmer og programmer, der er tillid til, fra Northguards database, som startes på din computer. Dette er den optimale tilstand for begyndere, der har behov for at føle sig sikker.
Der findes også Sårbarhedsscanning som hjælper med at finde og forhindre at computeren bliver inficeret, ved at skanne operativsystemet og de programmer der er installeret på computeren for sårbarheder, som der kan udnyttes af malware.

Den sidste valgmulighed inde i Værktøjer er Rens og optimér. Her er der yderligere 4 valmuligheder du kan vælge at bruge. Den første er PC Cleaner som hjælper dig med at slette unødvendige programmer, som der er installeret eller ændret ved en fejl eller uden din viden.
Rensning af personlige oplysninger rydder sporene fra din aktivitet på dine internet browsere. Fjernelse af visse data kan medføre ulejlighed, ved f.eks. fjernelse af cookies vil nulstille indstillinger gemt under besøg på websteder. Følg guiden for at få det hele slettet.
Browserkonfiguration hjælper med at konfigurere Internet Explorer på en sikker måde. Vi her hos Northguard anbefaler ikke at man bruger Internet Explorer, men bruger f.eks. Microsoft Edge, Google Chrome, eller Mozilla Firefox.
Microsoft Windows Fejlfinding søger efter beskadigede og ikke-standardiserede operativsystemindstillinger. Disse indstillinger kan beskadiges af malware, systemnedbrud og fejlbehæftede operativsystemoptimeringer.

Indstillinger: Generelt

Tilgå Indstillinger ved at trykke på tandhjulikonet nede i venstre hjørne af programmet.

Her kan du slå Beskyttelse Til eller Fra. Som standard starter programmet ved opstart af operativsystemet og beskytter din computer under hele sessionen.
Her kan du slå Interaktiv og Automatisk beskyttelse til eller fra. Vi anbefaler at lade disse indstillinger være.
Her kan man Konfigurer adgangskodebeskyttelse som giver dig mulighed for at forhindre ændringer af indstillinger, programlukning, eller fjernelse.
Nede i højre hjørne kan du også tilpasse Sikkerhedsniveauet efter behøv. Mulighederne er Maksimalt-Optimalt-, eller Minimalt sikkerhedsniveau.

Indstillinger: Beskyttelse

Tilgå Indstillinger ved at trykke på tandhjulikonet nede i venstre hjørne af programmet.

Under Beskyttelse finder du 15 forskellige muligheder for beskyttelse i Northguard Security programmet. Alle disse funktioner kan du ud fra hver især vælge at slå dem til eller fra.

File Anti-Virus – Scanner alle filer, der åbnes, gemmes eller køres.

Web Anti-Virus – Scanner indkommende webtrafik og forhindre, at skadelige scripts kører på din computer

Program kontrol – Overvåger aktiviteten for alle programmer, der er installeret på computeren

Firewall – Filtrerer al netværksaktivitet for at sikre lokale netværk og internettet.

Privat browsing – Beskytter mod indsamling af oplysninger om dine aktiviteter på websteder.

Webcam-beskyttelse – Forhindrer, at du bliver udspioneret via webkameraet.

Software Updater – Hjælper med at opdatere programmer på din computer for at undgå infektioner

Anti-Banner – Blokerer bannere på websider og visse programmer.

Forebyggelse af indtrængen – Beskytter computeren mod farlige netværksaktivitet og angreb.

System overvågning  – Beskytter mod ransomware og andre cryptolockers og gendanner de ændringer i systemet, der skyldes skadelige programmers aktivitet.

IM Anti-Virus – Scanner inkommende/udgående IM-meddelelser for skadelige og phishing-links.

Mail Anti-Virus  – Scanner indkommende og udgående meddelelser for farlige objekter.

Anti-Spam – Filtrerer uønsket e-mail (spam).

Application Manager – Hjælper dig med at administrere programmer, der er installreret på din computer.

Safe Money – Beskytter dine data på websteder for banker og betalingssystemer.

Vi anbefaler ikke at man ændre i disse standardindstillinger.

Indstillinger: Ydeevne

Tilgå Indstillinger ved at trykke på tandhjulikonet nede i venstre hjørne af programmet.

Indstillinger for Ydeevne indeholder flere forskellige muligheder med flueben ud fra hver indstilling, som du kan slå til eller fra.
Indstillingerne er som standard alle sammen slået til, og er i rækkefølge dises:
Deaktiver planlagte opgaver ved batteridrift.
Brug spilstilstand – I denne tilstand køres scanningsopgaver og opdateringsopgaver ikke, og meddelelser vises ikke, når du spiller spil eller bruger programmer i fuld skærm.
Frigør ressourcer til operativsystemet, når computeren starter, hjælper med at de vigtigste beskyttelsesfunktioner aktiveres tidligt under opstart af operativsystemet.
Undgå infektion ved genstart af operativsystem.
Udsæt computerscanningsopgaver, når CPU’en og disksystemerne er meget belastede, hjælper med ikke at forringe computerens hastighed yderligere.
Udfør Scanning ved inaktivitet scanner din computer for malware når computeren ikke er i brug.
Søg efter software, der er beregnet til at skjule spor efter et skadeligt program i systemet.

Vi anbefaler ikke at man ændre i disse standardindstillinger.

Indstillinger: Scanning

Tilgå Indstillinger ved at trykke på tandhjulikonet nede i venstre hjørne af programmet.

Under Scanning kan du ændre i Sikkerhedsniveauet på programmet. Du kan også selv vælge hvilke Handlinger der skal tage ved opdagelse af en trussel.

Vi anbefaler ikke at man ændre i disse standardindstillinger.

Indstillinger: Yderligere

Tilgå Indstillinger ved at trykke på tandhjulikonet nede i venstre hjørne af programmet.

Under indstillingerne Yderligere findes der ni forskellige funktioner vi kan ændre i.

I indstillinger for Opdatering kan du indstille tilstanden for databaseopdateringen, vælge hvilke opdateringsserver du får databasen fra, samt vælge om du vil køre databaseopdateringen som den aktuelle bruger, eller på en anden bruger af computeren.

Indstillinger for Sikker dataindtastning hjælper med at beskytte dine data mod keyloggers.

Indstillinger for Trusler og undtagelser hvor du kan se hvilke trusler som sikkerhedsprogrammet beskytter dig imod, hvor du også kan tilføje undtagelser for programmer, der er tillid til, hvis aktivitet ikke bliver kontrolleret.
Avanceret desinfektion kan deaktiveres og aktiveres, som anvender en særlig procedure for omfattende desinfektion mod skadelige programmer, der kører på computeren. Dette kræver betydelige computerressourcer, som kan reducere computerens samlede ydeevne, men forhøjer beskyttelsen betydeligt.

Selvforsvar levere ekstra sikkerhed for din computer, ved at have selvforsvar aktiveret kan du blokere alle forsøg på at ændre eller slette Northguard Security-filer, -hukommelsesprocesser, og -systemregistreringsdatabaseposter.
Du kan tillade administrering af Northguard Security indstillinger via fjernkontrolprogrammer her.

Netværkindstillinger kan du deaktivere eller aktivere om Northguard Security skal begrænse trafik for forbrugafregnede forbindelser, eller om der skal tilføres script i webtrafik for at interagere med websider.
Vælg om alle netværksporte eller kun udvalgte skal overvåges.
Vælg om Northguard Security skal scanne krypterede forbindelser, eller om den ikke skal.
Hvis du bruger Mozilla Firefox og Thunderbird kan man deaktivere eller aktivere om programmet skal scanne sikker trafik i Mozilla-programmerne.
Hvis man stadig bruger Internet Explorer-browseren kan man vælge at installere udvidelsen til denne, for at øge beskyttelsesniveauet. Vi anbefaler at man bruger en anden browser end Internet Explorer.

I Beskeder kan du vælge om du vil have besked om hændelser, eller gerne vil være foruden, samtidig om du vil aktivere eller deaktivere underretningslyde.

Indstillinger for rapporter og karantæne kan man vælge om rapporterne skal gemmes, og i hvor stor en størrelse. Du kan også her vælge hvor længe objekterne i Karantænen skal være gemt.

Yderligere beskyttelsesværktøjer kan du afvise de forskellige erklæringer. Gør du dette kan du miste almindelige programfuntioner i Northguard Security.
Du vil også kunne se om din computer understøtter hardwarevirtualisering.

Visningsindstillingerne ændre du hvordan programmet vises i proceslinjen, samt om der skal være overgang mellem vinduerne i programmet eller ej.

Vi anbefaler ikke at man ændre i disse standardindstillinger.

Avanceret brugsanvisning

Ønsker du en mere avanceret og dybdegående brugsanvisning kan du klikke her.