PRØV GRATIS I 30 DAGE

Antivirus

Få den ultimative beskyttelse - Forsvarer mod vira, ransomware, og vi giver tryghedsgaranti. Bedst bedømte på Trustpilot.

Fornavn er påkrævet

Efternavn er påkrævet

Indtast venligst en gyldig email

Telefon er påkrævet

Accept er påkrævet

Et dedikeret antivirus program er en nødvendighed på enhver computer med internetforbindelse, da cyberkriminalitet aldrig har været mere udtalt, end det er nu. Vi handler på nettet mere end nogensinde før, og vi benytter konstant personlige oplysninger til at logge ind på digitale platforme – og det betyder per automatik, at vi kommer i en risikogruppe, fordi der er hackere, som ser den gennemsnitlige dansker som et let bytte.

Det er derfor afgørende med god computer beskyttelse, og det er netop det, som vi hos Northguard kan tilbyde. Vi leverer et komplet antivirus program, som holder uønskede filer ude, og som renser din computer jævnligt for at sikre, at alt er, som det skal være. Vi tilbyder naturligvis en gratis prøve af vores antivirus program, så du kan få lov at se vores produkt an, inden du tager en beslutning om køb.

Prøven giver dig samme antivirus program, som det betalte produkt gør, i hele perioden for prøven. Vi vil i denne artikel gøre dig klogere på, hvad en computervirus er, hvorfor det er vigtigt for dig at beskytte dig mod en virus, og hvordan Northguard antivirus program lige netop kan være løsningen for dig. Vi har et af markedets billigste antivirus programmer, der beskytter dig lige så godt som selv de dyreste.

Hvad er en computervirus helt præcist?

En computervirus kaldes en virus, fordi den opfører sig på samme måde som en normal biologisk virus. En virus kan nemlig ”smitte” fra computer til computer via et lille stykke kode, som logger sig ind på din computer og replikerer sig selv. Et antivirus program vil holde filer med dette stykke kode ude, og derfor er det essentielt med god computer beskyttelse.

Begrebet virus går under kategorien malware, som egentlig bare betyder malicious software, altså ondsindet software. Andre former for malware er blandt andet:

Koderne til en virus er lavet af softwareudviklere, og de laves primært med det formål at tilgå personlige oplysninger med økonomisk gevinst til følge. Softwareudviklere, som udfører dette ulovlige arbejde, går under betegnelsen hackere, og det er naturligvis komplet ulovligt at hacke andres computere. Disse hackere er dog ofte dygtige til at gemme sig på nettet, så de ikke kan spores af politi og andre, der måtte have interesse i at finde frem til dem.

Det betyder, at et antivirus program udfylder en helt afgørende rolle, hvis du gerne vil beskytte dig selv mod identitetstyveri, som det hedder, når dine oplysninger bliver stjålet og misbrugt.

Hvilke oplysninger kan en virus stjæle?

Som udgangspunkt er alle de oplysninger, du har på din computer, eller som du har tastet ind på dit tastatur, i risikozonen. Hvad der helt præcist tages afhænger af den computervirus, som hackeren har udviklet. Typisk vil personen gå efter diverse logins, bankinformationer, kreditkortsnumre og lignende, som kan bruges til økonomisk kriminalitet, hvilket er den primære grund til, at en virus placeres på din computer.

Der er eksempelvis en virustype, som hedder en keylogger. En keylogger er en virus, som trænger ind på din computer, og som er i stand til at detektere alt, hvad du skriver på dit tastatur. Det er dem, du har hørt om i nyhederne, hvor folk har indsat et USB-stik i offentlige bibliotekscomputere, mens folk er logget ind på med personlige oplysninger. Dette USB-stik har samlet disse vitale informationer, og hackeren er så vendt tilbage på et senere tidspunkt for at hente dette USB-stik.

Den manøvre er heldigvis lidt sværere at lave på din computer derhjemme, men en keylogger kan stadig infiltrere din PC digitalt, og derfor er det essentielt med et antivirus program, der kan yde god computer beskyttelse.

Andre skader forsaget af virusser

Det er ikke alle former for computervirusser, som har til formål at stjæle dine oplysninger med økonomisk gevinst til følge. Denne kode, som udvikleren har lavet, der trænger ind på computer, kan være sat til mange forskellige ting. Motivationen bag at lave disse virusser kan man stille spørgsmålstegn ved, men det vil ofte blot være for at vise, at man er i stand til at kode noget, der kan have så stor betydning for andre mennesker. I stort nok omfang kan disse virusser også ses som økonomisk kriminalitet, da udgiften ved enorme technedbrud kan konkurssætte store virksomheder.

Virusser kan blandt andet:

 • Slette data
 • Forårsage nedbrud af computeren
 • Forhindre åbning af visse programmer
 • Overtage styring på din PC

I alle tilfælde er ubehageligt at vide, at der er noget på ens PC, som ikke bør være der. Det svarer i bund og grund til, at der har været indbrud i ens hjem, og de stadig går rundt og leder efter ting. Med et antivirus program, som det vi tilbyder hos Northguard, kan du ikke alene forhindre, at nye virusser kommer ind, men du kan også få fjernet alle potentielle trusler, som er på din PC i øjeblikket via en rensning.

Kort sagt vil disse virusser ikke tage dine informationer, men de kan være skyld i, at din PC ikke kan bruges – og så har du jo også tabt penge, fordi du skal investere i en ny computer.

Hvordan får man en computervirus, og hvordan spreder den sig?

Der er mange måder, hvorpå man kan være uheldig at samle en virus op. I bund og grund handler det om at være forsigtig med den måde, man færdes på nettet på, og hvis man har mistanke til en hjemmeside eller et program, skal man lade det være. Du kan nemlig få virus på din computer via følgende:

 • Downloadede programmer og filer
 • E-mail vedhæftninger
 • Besøg på hjemmesider
 • Andre former for fildeling

Fælles for alle disse ting er, at du vil blive bedt om at downloade og åbne en fil. Hvis du eksempelvis åbner en hjemmeside og bliver bedt om at downloade en fil for at køre hjemmesiden, skal du lade være, medmindre du er helt sikker på, at filen ikke vil skade din computer.

Med et godt og billigt antivirus program som Northguard vil disse ondsindede filer blive detekteret, og du vil blive advaret mod brug af netop denne hjemmeside, hvis det er det, der vil lægge en virus over på din PC.

Hvordan den specifikke virus opfører sig er også helt forskelligt. Det kan være, at en person i dit mailkartotek har fået en virus på sin PC, som sender en mail til dig med en vedhæftet fil, som du bliver bedt om at downloade. Men det er slet ikke sikkert, at personen, som du måske endda kender godt, har skrevet denne mail. Det kan være en autogenereret mail skabt af denne computervirus i forhåbning om, at du med god sandsynlighed vil åbne filen, fordi du stoler på afsenderen.

Genkend en virusbefængt fil til download

Hvis du gerne vil opdage en virusbefængt fil, som du skal downloade, skal du lave en nøje vurdering af afsenderen. Hvad skal du bruge filen til? Hvem har bedt dig om at downloade den? Hvem har henvist dig til siden? Som udgangspunkt bør du kunne stole på dine kontakter, men hvis du får en besked fra dem, hvor de beder dig om at downloade en fil ud af det blå uden nogen forklaring med, bør du lade være. Har I lavet en aftale om at sende en fil med noget personligt, bør filen være til at stole på.

Hvis du selv har fundet frem til en hjemmeside, hvor du kan downloade filer fra, bør du overveje, om hjemmesiden ser troværdig ud. Hvis der blinker store ”FREE” skilte, eller der er andre overdrevne incitamenter for download, bør du undgå det. Er der dårligt og uprofessionelt sprog på siden, er det ligeledes endnu et tegn på, at der er noget galt med produktet.

Genkend en virusbefængt mail

Hvis du får mistanke om, at mailen er falsk, bør du først og fremmest kontakte personen, som står som afsender på mailen og høre, om mailen er reel nok. Hvis det viser sig, at personen ikke har sendt mailen med filen, er det vigtigt, at du ikke åbner filen, og du bør kraftigt opfordre til, at din kontaktperson advarer alle i sit netværk om mailen.

Du kan blandt andet kende en virusbefængt mail ved:

 • Dårligt dansk
 • Formuleringer, som din kontakt ikke normalt ville bruge
 • Et mærkeligt filnavn på den vedhæftede fil
 • Ukonkrete informationer omkring, hvorfor man skal downloade filen

Genkend en virusbefængt hjemmeside

Virusbefængte hjemmesider vil typisk bede dig om at downloade nogle mærkelige filer, når du forsøger at klikke rundt på siden. Det kan eksempelvis være, hvis du forsøger at afspille en video, hvor den beder dig om at downloade en fil, før du kan se videoen. Hvis du ikke før har haft problemer med at afspille en video på andre hjemmesider, så har du sikkert heller ikke nu – de vil bare have dig til at downloade virussen.

Derudover kan du ligesom i ovenstående eksempler genkende de virusbefængte sider med dårligt og uprofessionelt sprog, som virksomheder normalt ikke vil have som branding af deres produkt.

Hvordan kan et antivirus program hjælpe?

Et antivirus program som Northguard opdager og fjerner nuværende trusler på computeren, og samtidig vil det beskytte dig mod fremtidige trusler. Og selvom vi tidligere har beskrevet, hvordan en virus er en underkategori til malware, så benyttes malware og virus ofte til at beskrive det samme; ondsindet infiltrering af din computer.

Derfor er du med Northguard antivirus program også beskyttet mod orme, trojanske heste spyware, adware og ransomware, som tidligere listet i denne artikel. Disse malwares går nemlig ofte også betegnelsen virus, selvom det teknisk set er noget andet – men det handler om en teknisk definition, som vi ikke vil komme nærmere ind på her.

Vi tilbyder en gratis prøve af vores antivirus program, så du kan få lov at se, om det skulle være noget for dig. Hvis det viser sig at være det rigtige for dig, vil vi rigtig tilbyde dig en favorabel løsning med billig antivirus, der giver god computer beskyttelse. Hvis det ikke viser sig at være et match fra dig, vil vi rigtig gerne høre nærmere om, hvordan vi kan forbedre os, så du måske får lyst til at benytte Northguard i fremtiden.

Hvad får du udover et antivirus program med Northguard?

Northguard er lidt mere end bare et antivirus program. Vi tilbyder flere forskellige løsninger, som går udover bare et antivirus program for god computer beskyttelse. Vi tilbyder også en tryghedspakke, som indeholder både vores antivirus program samt IT-support leveret af danske specialister, der hver dag sidder klar til at hjælpe dig med dine problemer.

Det behøves ikke være virusrelaterede problemer – men vi ved, at en computer for mange godt kan være en kompliceret sag, der kan lede til utallige frustrationer, selvom man føler, at man har gjort alt rigtigt. Særligt er det afgørende i en tid som denne, hvor næsten alt foregår online. Derfor tilbyder vi vores PC hjælp til dig, som til tider kan have brug for ekstern støtte, når det kommer til daglige gøremål på computeren.

Udover et virus program og PC hjælp kan vi også bidrage med et sted, hvor du kan gemme dine vigtige og personlige dokumenter, så de ikke forsvinder, hvis din computer en dag ikke kan tændes igen. Det er bare generelt super praktisk at gemme sine dokumenter online, så man kan tilgå dem fra både mobil, tablet og andre computere, som man er logget ind på.

Northguard er certificeret med e-mærket

Uanset hvilken pakkeløsning du vælger, så kan du trygt handle hos Northguard. Vi er nemlig certificeret med e-mærket, som er din garanti for sikker handel på nettet. Derudover har vi i skrivende stund flere tusinde positive anmeldelser på Trustpilot, og du kan herinde finde andres beskrivelser af oplevelser med os.

Har du det mindste spørgsmål til os, eller vil du gerne starte din gratis prøveperiode, så sidder vi til rådighed ved telefonen klar til at hjælpe dig. Vi guider dig til den rigtige løsning, så du står tilbage med billig antivirus og god computer beskyttelse.